top of page
HEDVA PICTURE OFFICIAL_1.jpeg

מפגש / ZOOM

הקרנה אונליין

ושיחה עם הבמאית יוצרת הסרט

Film Slate Marker

"הומור בשואה"

סרטו של בניני "החיים יפים" מצליח להסיר באופן גאוני את הטאבו מההומור בשואה. מתברר כי מה שיפשר לחלק מאסירי המחנות לשרוד את השואה להחזיק מעמד היה הומור . שחור.. הומור כמנגנון הגנה, הומור כנשק רוחני."אם לא היינו צוחקים היינו מתים (לילי ריקמן) כאן:צבי כנר, פנטומימאי, אומר:"כבר לא היו דמעות,אז צחקנו. על סף המוות לפעמים צחקנו. "היותך בעל חוש הומור היתה קריטית להישרדותך אחרת איך אפשר להתמודד עם המצוקות הנוראיות, עם הזוועה.

"הם תופסים גם ילדים?"

"אני נולדתי פה, אז אם יתפסו אותי, אני אחזור?" שואל ריאן, ילד פיליפיני בן עשר, לאחר שאבין נאסר בגלל שהות בלתי חוקית בישראל. נטו הוא בן דודו וחבר הנפש שלו. אביו עובד חוקי. הילדים חיים את חיי היומיום הנורמליים לכאורה, בצד פחד מתמיד מפני גירוש. הסרט מתמקד בעולמם של ילדי העובדים הזרים. מלבד חוויות הילדות האופייניות, נאלצים ילדי ילדים אלה להתמודד עם מציאות מורכבת ועם שאלות של זהות חצויה. הסרט עוקב אחרי החלומות של הילדים, המשחקים והכמיהות שלהם, במציאות שבה העתיד מפחיד ונעלם

"ספרטה בגליל"

על טייסי קרב בחיל האוויר

זכה בפרס הכסף בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ביוסטון  טקסס והשתתף בפסטיבלים שונים.

"בדרך"

חיות בדו קיום | כאן 11

״בדרך״- תסריט ובימוי:חדוה גלילי-סמולינסקי

סרט תעודה המספר את סיפורה של עמותה בשם "הדרך להחלמה" שהוקמה על ידי יובל רוט, אח שכול, ומטרתה להסיע חולים מהמחסומים לבתי החולים ובחזרה. מהצד הפלסטיני נרתם למשימה האנושית נעים אל ביידה שמרכז את ההסעות. מדי שבוע נכנסים לישראל כ-1500 פלסטינים כדי לקבל טיפול רפואי בבתי החולים השונים בארץ.. העמותה ובה 500 מתנדבים מסיעה חולים מהמחסומים לבתי החולים ובחזרה. הקונפליקט וההארה, הובילו את יובל ואת נעים לכדי מעשה. "שלום קטן" כך הם מכנים את הצטרפותם לקבוצת המסיעים חולים פלסטינים מהמחסומים, לטיפולים בבתי חולים בישראל ובחזרה. לעיתים הטיפולים דורשים נסיעות יומיומיות על פני שבועות. המפגש במחסום, בשעות הבקר המאד מוקדמות, הוא מפגש שכולו חמלה. מפגש נטול דעות, ומנטרות פוליטיות, והוא מכוון למטרה אחת : להביא את החולה, בדרך המהירה והנוחה וללא עלות כספית לבית החולים. לעיתים הם אינם מכירים זה את זה. אבל השפה האנושית, ההזדקקות, והצורך להושיט יד , מחבר ומגשר על פני הזרות , החשדנות, וקשיי השפה. זוהי הדרך שבלבה תקווה לריפוי, להחלמה.

תחקיר תסריט ובימוי: חדוה גלילי-סמולינסקי.

  • Google+ Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
bottom of page